fbpx

Masaža u Baru i Podgorici

Naše tjelo je kao neka mašina. Mašina prilikom neprestajnog rada troši svoje resurse i zahtjeva tehnički pregled kao i popravku. Tako i naše tjelo! Svakodnevno kretanje, fizička aktivnost i stres u toku dana umara mišiće i stvara grč.

Ljudi često postavljaju pitanje, šta je to masaža?

Masaža se od davnine smatrala sredstvom za liječenje mišićnih bolova i načinom za opuštanje i regeneraciju kapaciteta našeg tjela.

Fizičke aktivnosti zahtjevaju energiju i lijepo raspoloženje, a poslijedice doživljenog stresa je potrebno ukloniti. A gdje možemo dobiti i jedno i drugo. Odgovor je masaža.

Koje vrste masaže imamo?

Prije svega, bitan je odabir vrste masaže, koja bi bila najefikasnija za individualnu potrebu.

Ajurvedska masaža

Ova masaža je – dio drevnog oblika indijske borilačke veštine Kalari paiattu. Uz pomoć njega, praktičari su obnavljali tjelo nakon raznih opterećenja i povreda, razvijali gipkost tela i pokretljivost zglobova, jačali telo i umirivali um. Ova masaža koristi različita lekovita ajurvedska ulja, što vam omogućava da pojačate njen efekat isceljenja.

Efekti ove masaže:
– značajno poboljšava cirkulaciju limfe i krvi
– opušta telo slojevito i duboko
– poboljšava pokretljivost zglobova
– smanjuje nivo stresa, smiruje um.

Relaksirajuća masaža

Za stegnuto i napeto tjelo rješenje je relaksirajuća masaža. Ona podstiče istezanju mišićnih vlakna, ubrzanju protoka krvi i razmjenu materija, što djeluje pozitivno na um i tjelo.

Terapeutska masaža

Terapeutska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima ( kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom ).

Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobija izgled zategnutosti i elastičnosti. Kod terapeutske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se snabdijevanje kiseonikom i hranjivim sastojcima tkiva, kao i eliminacija štetnih materija iz metabolizma i ugljen dioksida iz krvi. Terapeutska masaža može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

Limfodrenažna masaža

Limfodrenažna masaža to je jedna od efikasnih metoda uticaja limfočvorova i krvnih sudova, koja aktivira i regeneriše tok limfe. Takođe ova masaža ubrzava proces izlaza tečnosti i produkta razlaganja iz organizma. Zato tu masažu preporucujemo uz tretmane za skidanje suvišne kilaže, za rešavanje otoka posle povreda kostiju na nogama i rukama i za izbacivanja toksina iz organizma posle upalnih procesa.

Anti-Celulitna masaža

Anti-Celulitna (protiv celulita) masaža podrazumjeva efikasno skidanje celulita i suvišnih masnih naslaga sa odredjenih djela na tjelu. Osim ove masaže, za isti problem preporučujemo tretman sa našim najnovijim aparatom BODY SCULPTURE za korekciju tjela i mršavljenje, kojim se postiže isti efekat ali već posle 5 procedura.

Kineska Guasha masaža

Guasha na kineskom znači „proterivanje bolesti i štetnih efekata“.
Ova masaža se izvodi duž meridijana tela. U ovom slučaju se koristi umerena količina lekovitog ulja.

Gusha masaža:
– čisti meridijane tela.
– poboljšava cirkulaciju Ki energije, krvi i limfe.
– uspešno radi sa hroničnim zagušenjem u telu.

Maderoterapija

Takodje često tokom masaže mi ukljućujemo drvene oklagije. To je drvena oprema, koja je napravljena sa gledištem na anatomske osobine tjela. Uz pomoč oklagija može proraditi sve problematične djelove tjela dubinskim zahvatom ruke masera gde treba rešiti problem u dubokom tkivu:noge, butine, leđa i ruke. Takva vrsta masaže sa oklagijama sa naziva maderoterapija.

 

U našem kosmetićkom salonu u BARU i u PODGORICI masaže vrše maserka sa 10 godina iskustva u industriji lijepote i maser sa 15 godina iskustva rada u medicinkoj poliklinici. Maser i maserka imaju sredjne medicinsko obrazovanje.