fbpx
Masaža lice

Masaža lica je neophodni dio kozmetičke njege vaše kože i uz to je veoma prijatan.

REZULTATI MASAŽE

  1. Poboljšava se krvotok, koža počinje da sija, nestaju znakovi umora.
  2. Otklanjaju se otoci i podočnjaci.
  3. Ojačavaju mišići i tkiva, koža duže ostaje zategnuta i elastična.
  4. Uklanjaju se mrtve ćelije epidermisa, prolaze upale i akne.

Od 25. godine života masaža se radi u svrhu preventive starosnih promjena na koži. Količina neophodnih tretmana je od 2 do 4 mjesečno.

U zavisnosti od tipa vaše kože i prisutnih problema, biramo kozmetičko sredstvo koje služi kao osnova za masažu. Za suvu kožu može se koristiti ulje za masažu, krema, serum, emulzija. Kod masne kože – gel, emulzija, serum, ili se masaža vrši bez primjene kozmetičkih sredstava.

Vrste masaže

Klasična masaža uz korišćenje maženja i trljanja lica, vrata i dekoltea.

Indikacije: uvenula koža, smanjenje tonusa mišića, dehidriranje, suvoća, starosne promjene, osjetljiva koža, rozacea (kuperoza).

Efekat: podmlađivanje, relaksacija, piling, poboljšanje cirkulacije, limfna drenaža.

Vrijeme trajanja postupka: 40-60 minuta, masaža – 30 minuta.

Ritmički i snažni pokreti sa pritiskom koji se izvode prema masažnim linijama. Ovo je metoda podmlađivanja, preventiva starosnih promjena. Može se uporediti sa plastičnom hirurgijom. Koristi se serum ili se izvodi bez ikakvih kozmetičkih sredstava.

Indikacije:  uvenula i istančana koža, slabi tonus mišića, gravitaciona ptoza, kuperoza, pigmentacija, otok, mimičke bore.

Efekat:  formiranje i očuvanje kontura lica, otklanjanje tenzije u mišićima, smanjenje otoka, poboljšanje boje lica, izravnjavanje mimičkih bora.

Vrijeme trajanja postupka:  30-45 minuta, masaža traje 20 minuta

Radi postizanja najboljeg efekta preporučuje se izvođenje 15-20 tretmana, naizmjenično koristeći modelirajuću i klasičnu masažu.

Izvodi se neposredno preko mimičkih bora uz korišćenje izravnjavajućih i valjkastih pokreta prstima. Može se uporediti sa injekcionom kozmetologijom.

Masaža se izvodi po regijama: donja regija lica, oči, čelo. Na takav način se ova masaže može kombinovati sa injekcionom kozmetologijom (ne obrađivati regije gdje su aplicirani fileri ili botoks) ili raditi samo na toj regiji gdje postoje naglašene i posebno duboke bore. Prema želji klijenta može se koristiti serum.

Indikacije: naglašene mimičke bore, kuperoza, otok ispod očiju.

Efekat: izravnjavanje bora i nazolabijalnih nabora, limfna drenaža regije oko očiju.

Kontraindikacije: akne u stadijumu pogoršanja, herpes, demodikoza, povrede kože.

Vrijeme trajanja postupka: u zavisnosti od broja masažnih regija, od 30 minuta.

Manualna tehnika tretiranja fascija – ovojnica koje prekrivaju mišiće i tetive. Izvodi se bez primjene kozmetičkih sredstava. Postupak se svodi na to da kozmetolog rukama pronalazi mišićne blokade i trudi se da ih opusti.

Indikacije: mlitavost kože, bore, nizak tonus mišića.

Efekat: izravnjavanje bora, otklanja se napetost u mišićima, obnavlja se tonus tkiva, koža dobija zdravi sjaj.

Vrijeme trajanja postupka:  30-60 minuta.

Salon ljepote „SofiaMed“ u Baru je garancija visokog kvaliteta usluga. Masaže lica u Crnoj Gori od strane profesionalaca. Zaustavite vrijeme zajedno s nama!

Ovu uslugu možete zakazati putem telefona +382 69 145551 ili preko naše Facebook stranice.