fbpx
Dermopen

Dermapen u Crnoj Gori

Danas u medicinskoj kozmetologiji za aktivno podmlađivanje počeo je da se koriste dermapen koji doktori kozmetologije nazivaju frakciona mezoterapija. Procedura terapije dermapenom stimulše kožu na neokolagenezu, čime se smanjuju bore i poboljšava njena glatkoća (koža postaje zategnuta).

Dermapen Dr. pen sa veoma tankom iglom je dizajniran tako da stvara u koži mnoštvo mikroskopskih kanala i stimuliše kožu da zaraste i tako stvara novi kolagen i povećava broj ćelija u oblasti tkiva koje se tretira. Ovi kanali znatno poboljšavaju prodiranje terapeutskih aktivnih sastojaka kao što su polipeptidi, vitamini i t.d. Njega (terapija) Dermapen Dr. pen stimuliše obnavljanje kože, čime se postiže da koža izgleda svježije i mlađe. Efekat terapijom mikroiglom razlikuje se od vještačkih (neorganskih) kolagen injekcija u tome što injekcije dermapenom imaju trajni efekat.

Ova procedura se pokazala najefikasnijom u rješavanju hipertrofičnih ožiljaka od akni, strija, za poravnanje kože i proširenih pora, već poznatim mehanizmima djelovanja na kožu (popunjavanjem praznina tkiva).

Dermapen Dr. pen je visokokvalitetan i precizan instrumenat. Igle su izrađene od nerđajućeg čelika. Patentirani proces proizvodnje raspolaže 12, 24 и 36 iglama na radni dodatok dermapena. Na aparatu ima podešavanja gdje se reguliše tačna dubina uvjeđenja preparata za različate regije I probleme.

Procedura:

  1. Čišćenje lica
  2. Lokalna anestezija 20 minuta
  3. Nanošenje preparata
  4. Maska, oporavak
  5. Finalna krema sa SPF faktorom

Preporučuje se 4-6 tretmana u razmaku od 14 dana. Efekat je primijetan već posle drugog postupka. Proceduru dermapen moze da radi doktor-kozmetolog, koji je prošao edukaciju po mezoterapije.

U Crnoj Gori, s obzirom na visoku jačinu sunčevog zračenja , liječenje takvih problema kao što su ožiljci, može da podstakne strije , pigmentaciju ili proširene pore,pa je za korišćenju dermapena i hemijskih pilinga preporučljiv period od decembra do marta ili aprila. Ukoliko postoji ubrzana obnova epiderma, i tokom procedure važno je koristiti kremu za sunčanje kako bi tretman prošao bez komplikacija kao što je pigmentacija.

Doktor kozmetolog, k.m.n. Šuraeva Natalija

Saloni ljepote „SofiaMed“ u Baru i Podgorici je garancija visokog kvaliteta usluga. Dermapen Dr. pen u Crnoj Gori od strane profesionalaca. Zaustavite vrijeme zajedno s nama!

Ovu uslugu možete zakazati putem telefona +382 69 145551 ili preko naše Facebook stranice.