fbpx
Mezoniti

Mezo-niti je nehirurška metoda zatezanja lica i tijela, koja je izumljena u Južnoj Koreji i proglašena za najefikasniji, neinvazivni i brzi postupak. Uz pomoć specijalnih tankih igala u odabranu regiju postavlja se mezo-nit. Ona je napravljena od biorazgradivog materijala polydioxanona, koji je kao da je uvijen u poliglikolnu kiselinu. Zahvaljujući takvoj strukturi niti su elastične. Mjesec dana nakon postavljanja mezo-niti one počinju da se raspadaju i potpuno se razgrađuju nakon 6-8 mjeseci. Ali efekat liftinga se zadržava još 1-1,5 godinu zahvaljujući fibroznom i kolagenskom tkivu koje se stvorilo oko njih tokom prvih 2 nedjelje.

KAKO SE IZVODI POSTUPAK?

  1. Sa pacijentom razgovaramo o efektu koji želi postići i crtamo šemu postavljanja niti. Obično se one postavljaju u pravcu suprotnom opuštanju tkiva, odnosno nagore prema skalpu.
  2. Primjenjujemo anesteziju u obliku kreme na bazi lidokaina ili lokalnu blokadu uz pomoć ultrakaina.
  3. Uvodimo same niti u dermis i potkožno salo (u zavisnosti od tipa niti).

Postupak traje od 45 minuta do 1 sat i 30 minuta  što zavisi od broja mezo-niti i obrađivanja površine.

KOME ODGOVARAJU MEZO-NITI?

Indikacije za postavljanje mezo-niti:

  • Gravitaciona ptoza (linija obrva, srednja trećina lica)
  • Narušena kontura lica („dupla brada“, opušteni krajevi usana)
  • Mlitavost, fine bore lica i vrata
  • Bore čela, nazolabijalne bore, marionete
  • Mlitavost kože stomaka, zadnjice, unutrašnje površine ramena, butina.

Jedna od osnovnih prednosti ove vrste zatezanja kože je skoro potpuna kompatibilnost mezo-niti sa drugim kozmetičkim postupcima. Nakon 2-4 nedjelje pacijenti mogu bez brige obaviti botulionoterapiju (botoks), konturnu plastiku sa filerima hijaluronske kiseline, RF-lifting, mezoterapiju, hemijski ili laserski piling.

Doktor-kozmetolog, kandidat medicinskih nauka Natalija Šurajeva

Salon ljepote „SofiaMed“ u Baru je garancija visokog kvaliteta usluga. Postavljanje mezo-niti u Crnoj Gori od strane profesionalaca. Zaustavite vrijeme zajedno s nama!

Ovu uslugu možete zakazati putem telefona +382 69 145551 ili preko naše Facebook stranice.