fbpx
Piling Holy Land

Hemijski piling je postupak uklanjanja gornjih slojeva kože i potom fiziološkog obnavljanja kože zahvaljujući njenoj prirodnoj regeneraciji uz pomoć specijalno odabranih hemijskih sastava.

Želim da vam objasnim kako i kakve efekte naši pilinzi postižu kod pojedinih vrsta kože. Neću ovdje ponavljati reklamne tekstove proizvođača, nego ću samo navesti koji od pilinga će najbolje odgovarati baš vama i koji će riješiti vaše probleme. Pričam samo na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva i praćenja stanja naših dragocjenih mušterija prije i posle ovih procedura.

Vrste pilinga

Ovo je najdublji piling koji rješava zastarele i uporne probleme, kao što su hiperpigmentacija različitog porijekla, i liječi ožiljke nastale od akni. Takođe ostvaruje naglašeni lifting zato što ovaj piling dubinski ljušti epidermalni i gornje slojeve kože. Nakon nanošenja izaziva peckanje i jaki frost na koži. Frost je izbeljivanje kože izazvano denaturacijom bjelančevina kože koje neutrališu kiseline koje su u sastavu preparata. Narednog dana na licu se formira čvrsta korica koja će se oljuštiti u roku od 5-7 dana.

Sastav: rezorcinol 14%, trihlorosirćetna kiselina 14%, mliječna kiselina 13%, salicilna kiselina 5%, retinol 0,1%

Površinski piling sa protivupalnim i antibakterijskim efektom. Smanjuje proširene pore na licu, masnoću kože, značajno ujednačuje ten i boju lica, smanjuje naglašenu pigmentaciju.

Sastav: bademska kiselina 50%, dimetiletanolamin 2%, pH 2,0-4,0.

Koristim ga za osjetljivu i nježnu kožu koja ne podnosi jače pilinge. Odlično je rješenje za kožu koja pati od kuperoze, atopična je, dehidrirana i sa znacima iritacije usljed vjetra ili sunca. Preporučuje se za rješavanje problema podočnjaka i nateklih kapaka očiju. Uklanja tamne kolutove oko očiju izazvane akumulacijom pigmenta. Uklanja zastarele plavo-modre fleke izazvane aknama i povredama.

Sastav: arginin 25%, mliječna kiselina 9%, pirogrožđana kiselina 4.5%, oksid vitamina K 1%, acetyl tetrapeptid-5 0,005%, acetyl geksa-peptid-49 0,0005%, pH 5,5-6,5

BioRePeelCl3 piling kombinuje dvije procedure – aktivni piling i biorevitalizaciju. Ovo je piling nove generacije koji se u kozmetologiji pojavio 2017. godine. Sastoji se od dvije faze i istovremeno hidrira kožu, daje joj sjaj, elastičnost i zatezanje. Odlično stimuliše proliferaciju i biosintezu kolagena, te zbog toga uklanja svježe ožiljke nastale od posljedica akni. Ne izaziva frost i ljuštenje, pa ga stoga primjenjujemo i u ljetnjem periodu.

Sastav: trihlorosirćetna kiselina, vinska kiselina, limunska kiselina, salicilna kiselina, laktobionska kiselina, gama-aminobuterna kiselina, arginin, prolin, izoprolin, natrijum askorbat, riboflavin.

Koristim ga za alergičnu kožu koja se ljušti, sa ciljem njene hidratacije, hranjenja i uklanjanja sitnih bora kod osoba koje dobijaju puno sitnih bora usljed starenja.

Sastav: mliječna kiselina

Voćni pilinzi Holy Land – koristim ih u programima čišćenja lica. Alfa Beta Proffesional with retinol je piling sa retinolom koji jako dobro uklanja oštre inflamatorne reakcije kože usljed akni. Prepisujem ovu proceduru zajedno sa čišćenjem lica i preparatima iz apoteke. Ovaj piling daje odlične rezultate u liječenju akni (1-2 mjeseca). Izaziva slabo ljuštenje u toku kojeg se uklanjaju upaljene čestice kože sa lica i leđa.

Takođe nudimo pilinge za podmlađivanje i osvetljavanje intimnih regija, regija laktova, koljena i ruku. Na sva pitanja detaljno odgovaramo u toku ličnog susreta radi konsultacije. U Crnoj Gori radimo pilinge strogo u periodu od 1. novembra do 15. marta da se izbjegne pigmentacija. Najbolje je raditi kuru od 2 do 6 tretmana, ali samo uz ličnu konsultaciju i pod mojom kontrolom. Često tokom jedne procedure kombinujem nekoliko različitih pilinga u skladu sa različitim problemima i regijama lica.

Hvala Vam na pažnji

Doktor-kozmetolog, Kandidat medicinskih nauka, Natalija Šurajeva