fbpx

Vrste masaža

Terapeutska masaža leđa je namijenjena potpunom otklanjanju bola u kratkom vremenskom roku. Ovo je dovoljno snažna i duboka masaža, koja se izvodi uz korišćenje nekoliko različitih tehnika.

Masaža krsta pomoći će da se brzo i efikasno otkloni bol, ubrza krvotok i limfotok, pospješi ishrana međupršljenskih diskova, ojača mišićni sistem i poboljša opšte fizičko i emotivno stanje

Za postizanje brzog, dugoročnog i bezopasnog! rezultata u rješavanju problema sa celulitom neophodno je uzimati u obzir i ispunjavati nekoliko važnih momenata. Iz moje prakse efikasno je kombinovanje aparata, manualnih terapija i mezoterapija – ubrizgavanje sa iglicama substanci za lipolizu i obavezno poštovanje pravila ishrane i fizicke aktivnosti. Za svaku pacijentkinju zasebno terapije se biraju individualno u zavisnosti od prvobitnog stanja figure i sa uzimanjem u obzir postojećih bolesti. Na primjer, za ženske osobe sa bolestima organa koji se nalaze u karličnom dijelu terapije je moguće vršiti samo lokalno, u dijelu bedara, a termalno tretiranje je kontraindikativno.

Od metoda tretiranja aparatima solidno se pokazala ultrazvučna kavitacija. Suština tretmana je da se na mjestima kontakta talasa sa tkivom našeg organizma formiraju male praznine (cavum – od latinskog – šupljina), razbijaju se fibriozne naslage masti i celulita, poboljšava se dotok kiseonika. Formirane usled toga materije  metabolizma izbacuju se uz pomoc masaže limfodrenaže koja se primjenjuje odmah poslije tretmana.

Poslije serije seansi primjenjuje se RF-frekvencija ili lifting – pakovanje za tijelo da bi se „podigla i zategla“ opuštena koža koja se pojavila uslijed nestanka suvišnih masnoća.  Sve moguće vakumske masaže daju solidan, brz i vidljiv rezultat, ali one imaju traumatsko djelovanje na tijelo, izazivaju modrice i pucanje kapilara. Pacijentkinje koje se otarase celulita na ovaj način, zatim često moraju da rješavaju drugi problem – problem kuperoza (mrežica od kapilara na koži).

Manualna masaža pomaže istovremeno i da se „razbiju“  ustajale u slojevima ćelije i da se izbace toksini. Solidni rezultati su primjećeni i prilikom korišćenja tog metoda, ako tretmane vrši iskusan i dobar stručnjak i taj tretman praktično da nema kontraindikacije. Ali biće potrebno od 10 do 20 masaža za postizanje rezultata  „glatke kože“. Za ubrzavanje uklanjanja celuluta veoma je efikasna mezoterapija.

To  je direktno ubrizgavanje u masno tkivo uz pomoć iglica suptanci lipolitika i limfotonika. Za razliku od mezoterapije aparatima, gdje prodire samo 20% supstance, ovdje tkivo dobija 100% supstance, prema tome odmah je primjetan i brzi efekat.  Ne smije se zaboraviti i metod operativne intervencije   – liposakcije koji se veoma reklamira od strane klinika plastične hirurgije.

Ovaj metod daje mogućnost rješavanja problema u potpunosti, ali se ne smije zaboraviti da je operacija ipak operacija i ja bih preporucila da se koristi samo kao krajnja varijanta. Na osnovu svega iznesenog može se zaključiti da se od celulita može izbaviti brzo i bezbjedno, ali za postizanje najboljeg rezultata je bolje obratiti se kvalifikovanim stručnjacima koji će se na kraju tretmana radovati zajedno sa vama gledajući vase lijepo tijelo.

Doktor kozmetolog, fizioterapeut Nataša Šuraeva.

Limfodrenažna masaža – terapijska procedura kojom se potpomaže rad limfnog sistema odnosno, aktivira cirkulacija limfe, stimuliše regeneracija i ishrana tkiva, podiže odbrambena sposobnost organizma. Ima povoljan efekat na nervni sistem, kao i na mišićni, limfni i imuni. Limfnom drenažom postiže se ravnoteža tečnosti u organizmu i podstiče bolje opšte stanje organizma. Regeneriše i pospešuje funkcionalnost limfnih sudova, kapilara i zalistaka, deluje na vegetativni sistem i opušta celo telo. Izvodi se posebnim drenažnim pokretima, pritiskom i određenim smerom radi eliminacije viška tečnosti i štetnih materija iz organizma. Limfna drenaža je odličan tretman kod sindroma teških nogu, kod problema venske insuficijencije ili kod edema izazvanih određenom traumom. Takođe je pogodna u prevenciji oticanja, redukciji celulita i dobrog svakodnevnog osećaja. Budući da je malo kontraindikacija MLD se primenjuje u estetskoj i fizikalnoj terapiji.

Naročito je delotvorna u procesu uklanjanja celulita, jer redukcijom tečnosti iz vezivnog tkiva delujemo na bolju ishranjenost ćelija kiseonikom i hranljivim materijama, a istovremeno eliminišemo otpadne materije iz organizma. Neophodna je nakon tretmana celulita ultrazvukom, kavitacijom i mezoterapijom.

Masaža stopala – na stopalima se nalaze regije koje odgovaraju svim organima i žlijezdama u organizmu, kao i preko 70 000 nervnih završetaka. Stimulacijom biološki aktivnih tačaka na stopalima mogu se ukloniti različite tegobe i blokade, koje ometaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Masaža stopala omogućava intenzivnu relaksaciju čitavog tijela, uklanjanje stresa, pomaže da se eliminiše umor i da se poveća energija.

Liječenje spondiloze vratne kičme

Vratna spondiloza je bolest koja se razvija tokom vremena, to je degenerativni i distrofični poremećaj međupršljenovih diskova u vratnom dijelu kičme.

Uzroci spondiloze vratne kičme su različiti. Ona može da se razvija zbog poremećaja držanja, viška kilaže, iskrivljenja kičme, povreda kičme, poremećaja metabolizma, napornog fizičkog rada, nedovoljne fizičke spreme, nervnog preopterećenja i stresa, sedentarnog načina života, infektivnih oboljenja, hipotermije.

Simptomi:

  • Bol u vratu, koji se širi na potiljak, zonu oko očiju i ušiju, na ramena.
  • Bol a često i trnjenje, peckanje, bockanje u rukama.
  • Naprezanje vratnih mišića i slaba pokretljivost vrata ujutru, osećaj „utrnulosti“ vrata ujutru.
  • Bol u vratu prilikom okretanja i naginjanja glave.
  • Prirast vezivnog tkiva – „hrbat“ – u zoni vratne kičme.

Osnovne metode liječenja spondiloze vratne kičme su ljekovi, fizikalna terapija, masaža vratne zone i medicinska gimnastika.

PROFILAKSA

Formirati muskulatorni sistem tako što će se jačati mišići vrata, najprije uz pomoć plivanja. Koristiti hranu koja snabdjeva organizam kalcijumom i magnezijumom (riba i morski plodovi, spanać, pasulj, koštunjasto voće, integralni hleb, mliječni proizvodi, sirevi) i vitaminima. Ne dopuštati stvaranje viška kilaže. Pratiti preporuke ljekara prilikom rada na kompjuteru.

Maderoterapija je masaža drvenim oklagijama koju su razvile naše kolege u Srbiji. Cilj maderoterapije je oblikovati idealno tijelo i riješiti se celulita, čemu i mi u salonu težimo.

Maderoterapija djeluje na tri načina:

  1. Stimuliše rad limfnog sistema i izbacuje višak tečnosti iz organizma – limfnodrenažna masaža
  2. Ubrzava metabolizam i vrši detoksikaciju organizma – sportska masaža
  3. Uklanja masne naslage i celulit – anticelulit masaža

Što dovodi do smanjenja obima struka, kukova i čitavog tijela

Oklagije su drvene alatke, od kojih je svaka izrađena u odnosu na anatomske osobine i površinu koja se obrađuje. Masaža traje oko 50 minuta i tokom nje se tretiraju sve problematične regije – butine, guza, bokovi, stomak i ruke. Vrijeme tretiranja svake regije određuje se u skladu sa individualnim osobinama klijenta. Neki prefiriraju da imaju ravan stomak dok drugi žele da zategnu guzu. Prva tri tretmana mogu izazivati bol jer se koža i mišići moraju naviknuti.

Postupak masaže ima određeni redosljed budući da svaka oklagija vrši svoju individualnu i nezamjenljivu funkciju. Zbog toga samo sertifikovani specijalisti mogu obavljati maderoterapiju, pa se oklagije mogu kupiti nakon završetka obuke.

Maderoterapija

Masaža se vrši samo u donjii veš

Salon ljepote „SofiaMed“ u Baru je garancija visokog kvaliteta usluga. Masaža u Crnoj Gori od strane profesionalaca. Zaustavite vrijeme zajedno s nama!

Ovu uslugu možete zakazati putem telefona +382 69 145551 ili preko naše Facebook stranice.