Vrste masaža

Opustajuća masaža je rešenje za napeto i zategnuto telo. Ona promoviše istezanje mišićnih vlakana, ubrzava protok krvi i metabolizam, što pozitivno utiče na um i telo.

Terapeutska masaža je metoda fizikalne terapije koja se služi nizom sustavnih pokreta na tijelu s ciljem manipulacije tjelesnim tkivima (kožom, potkožjem, mišićima i mišićnom fascijom).

Zbog pojačane hiperemije, koža nakon masaže dobija izgled zategnutosti i elastičnosti. Kod terapeutske masaže dolazi do poboljšanja cirkulacije, poboljšava se snabdijevanje kiseonikom i hranjivim sastojcima tkiva, kao i eliminacija štetnih materija iz metabolizma i ugljen dioksida iz krvi. Terapeutska masaža može biti upotrijebljena kao primarna terapijska intervencija ili kao dodatak ostalim terapeutskim tehnikama.

Za postizanje brzog, dugoročnog i bezopasnog! rezultata u rješavanju problema sa celulitom neophodno je uzimati u obzir i ispunjavati nekoliko važnih momenata. Iz moje prakse efikasno je kombinovanje aparata, manualnih terapija i mezoterapija – ubrizgavanje sa iglicama substanci za lipolizu i obavezno poštovanje pravila ishrane i fizicke aktivnosti. Za svaku pacijentkinju zasebno terapije se biraju individualno u zavisnosti od prvobitnog stanja figure i sa uzimanjem u obzir postojećih bolesti. Na primjer, za ženske osobe sa bolestima organa koji se nalaze u karličnom dijelu terapije je moguće vršiti samo lokalno, u dijelu bedara, a termalno tretiranje je kontraindikativno.

Od metoda tretiranja aparatima solidno se pokazala ultrazvučna kavitacija. Suština tretmana je da se na mjestima kontakta talasa sa tkivom našeg organizma formiraju male praznine (cavum – od latinskog – šupljina), razbijaju se fibriozne naslage masti i celulita, poboljšava se dotok kiseonika. Formirane usled toga materije  metabolizma izbacuju se uz pomoc masaže limfodrenaže koja se primjenjuje odmah poslije tretmana.

Anti-Celulitna (protiv celulita) masaža podrazumjeva efikasno skidanje celulita i suvišnih masnih naslaga sa odredjenih djela na tjelu. Osim ove masaže, za isti problem preporučujemo tretman sa našim najnovijim aparatom BODY SCULPTURE za korekciju tjela i mršavljenje, kojim se postiže isti efekat ali već posle 5 procedura.

Manualna masaža pomaže istovremeno i da se „razbiju“  ustajale u slojevima ćelije i da se izbace toksini. Solidni rezultati su primjećeni i prilikom korišćenja tog metoda, ako tretmane vrši iskusan i dobar stručnjak i taj tretman praktično da nema kontraindikacije. Ali biće potrebno od 10 do 20 masaža za postizanje rezultata  „glatke kože“. Za ubrzavanje uklanjanja celuluta veoma je efikasna mezoterapija.

To  je direktno ubrizgavanje u masno tkivo uz pomoć iglica suptanci lipolitika i limfotonika. Za razliku od mezoterapije aparatima, gdje prodire samo 20% supstance, ovdje tkivo dobija 100% supstance, prema tome odmah je primjetan i brzi efekat.  Ne smije se zaboraviti i metod operativne intervencije   – liposakcije koji se veoma reklamira od strane klinika plastične hirurgije.

Ovaj metod daje mogućnost rješavanja problema u potpunosti, ali se ne smije zaboraviti da je operacija ipak operacija i ja bih preporucila da se koristi samo kao krajnja varijanta. Na osnovu svega iznesenog može se zaključiti da se od celulita može izbaviti brzo i bezbjedno, ali za postizanje najboljeg rezultata je bolje obratiti se kvalifikovanim stručnjacima koji će se na kraju tretmana radovati zajedno sa vama gledajući vase lijepo tijelo.

Doktor kozmetolog, fizioterapeut Nataša Šuraeva.

Limfodrenažna masaža to je jedna od efikasnih metoda uticaja limfočvorova i krvnih sudova, koja aktivira i regeneriše tok limfe. Takođe ova masaža ubrzava proces izlaza tečnosti i produkta razlaganja iz organizma. Zato tu masažu preporucujemo uz tretmane za skidanje suvišne kilaže, za rešavanje otoka posle povreda kostiju na nogama i rukama i za izbacivanja toksina iz organizma posle upalnih procesa.

Maderoterapija je masaža drvenim oklagijama koju su razvile naše kolege u Srbiji. Cilj maderoterapije je oblikovati idealno tijelo i riješiti se celulita, čemu i mi u salonu težimo.

Maderoterapija djeluje na tri načina:

  1. Stimuliše rad limfnog sistema i izbacuje višak tečnosti iz organizma – limfnodrenažna masaža
  2. Ubrzava metabolizam i vrši detoksikaciju organizma – sportska masaža
  3. Uklanja masne naslage i celulit – anticelulit masaža

Što dovodi do smanjenja obima struka, kukova i čitavog tijela

Oklagije su drvene alatke, od kojih je svaka izrađena u odnosu na anatomske osobine i površinu koja se obrađuje. Masaža traje oko 50 minuta i tokom nje se tretiraju sve problematične regije – butine, guza, bokovi, stomak i ruke. Vrijeme tretiranja svake regije određuje se u skladu sa individualnim osobinama klijenta. Neki prefiriraju da imaju ravan stomak dok drugi žele da zategnu guzu. Prva tri tretmana mogu izazivati bol jer se koža i mišići moraju naviknuti.

Postupak masaže ima određeni redosljed budući da svaka oklagija vrši svoju individualnu i nezamjenljivu funkciju. Zbog toga samo sertifikovani specijalisti mogu obavljati maderoterapiju, pa se oklagije mogu kupiti nakon završetka obuke.

Maderoterapija

Masaža se vrši samo u donjii veš

Saloni ljepote „SofiaMed“ u Baru I Podgorici je garancija visokog kvaliteta usluga. Masaža u Crnoj Gori od strane profesionalaca. Zaustavite vrijeme zajedno s nama!

Ovu uslugu možete zakazati putem telefona +382 69 145551 ili preko naše Facebook stranice.