fbpx

Инъекционная косметология. Ботокс

Botoks terapija lica u Crnoj Gori primjenjuje radi korekcije mimičkih bora lica koje nastaju kao posljedica aktivnosti mišića lica prilikom izražavanja naših emocija. Zbog toga mišići lica trpe kontrakcije oko 15 000 puta dnevno. Sa godinama ove redovne kontrakcije (mimika) ostavljaju svoje tragove – nabore i brazde, odnosno bore. Sinteza kolagena i elastina se vremenom smanjuje, smanjuje se i fleksibilnost kože, te ona više nije u stanju da se odupre kontrakcijama mišića.

Botoks terapija bora lica otklanja mimičke bore koje se najčešće javljaju u regijama čela, između obrva, oko očiju, nosa i usana. Nakon ubrizgivanja u mišiće lica, botoks blokira njihove kontrakcije i kao rezultat zaustavlja formiranje mimičkih bora. Botoks u Crnoj Gori zvanično nije prisutan nego se uveliko koristi njegov potpuni analog Botoks sredstva – Disport. Ovlašćeni uvoznik Disporta je kompanija D.O.O. Glosarij koja daje garanciju originalnosti. U sastavu oba sredstva nalazi se botulinum toksin tipa A hemaglutinin, samo što BOTOX proizvodi kompanija ALLERGAN u SAD-u, dok DISPORT proizvodi kompanija IPSEN u Francuskoj. Razlika je u jedinicama mjere – 1 jedinica Botoksa je od prilike 3 jedinice Disporta.

Botoks lica zahtijeva postupak u trajanju od oko 20 minuta. Na početku doktor estetske kozmetologije i hirurgije određuje tačke ubrizgavanja i dozu. Pacijent mora da prikaže različite izraze lica koristeći mišiće koji zahtijevaju botoks terapiju. Nakon ubrizgavanja neophodno je aktivno vježbati one mimičke mišiće, gdje je ubrizgan botoks i biti u vertikalnom položaju narednih 3 sata. Ovo će pomoći da se izbjegnu neželjene posljedice botoksa. Botoks cijene su sljedeće – jedna jedinica (JD) Disporta u Salonu ljepote SOFIA Med u Crnoj Gori košta 2 eura. Na primjer, za botoks čela je potrebno od 16 do 32 JD u zavisnosti od veličine regije čela (visine i širine), uzrasta i pola pacijenta. Što znači da će terapija ubrizgavanja Disporta (Botoksa) za regiju čela koštati od 32 do 64 eura. Sredstvo djeluje, odnosno mimičke bore nestaju u periodu od 2 do 7 dana, dok se maksimalan efekat postiže u periodu od 14 dana.

Kako bi se postigao garantovan efekat, postupak je potrebno sprovoditi samo kod diplomiranog doktora, koji posjeduje sertifikat za rukovanje datim sredstvom.

Pozivamo Vas u naš Salon ljepote „Sofia Med“ na besplatnu konsultaciju i obračun cijene postupka primjene botoks terapije konkretno za vas.

Doktor-kozmetolog, kandidat medicinskih nauka Natalija Šurajeva.