fbpx

Masaža lice

piling Holy LandOva terapija je periodično potrebna svakome od nas, jer se na površini kože talože znoj, masnoće, prašina, rožnate ljuspice, prljavštine. Ranije je ona  obavljana omekšavanjem kože pomoću vruće pare i mehaničkim udaljavanjem sadržaja pora prstima, specijalnom kašičicom i iglom. Ukoliko se ovakvi tretmani ponavljaju više puta u toku života, onda  zbog stalnog povređivanja slabi tekstura i boja kože, što se manifestuje širenjem pora i pojavom pigmentnih pjega (zbog širenja kapilara).

U savremenom kozmetičkom svijetu danas se koristi čišćenje lica bez povređivanja, kojom prilikom se koriste novi, savršeniji preparati: losioni, koji zagrijavaju kožu i omekšavaju sadržaj  kanala, lojnih žlijezda; pilinzi, koji sadrže fermente, antioksidante, voćne kisjeline, koje raspolažu protivupalnim, ljekovitim i podmlađujućim svojstvima.

Nakon odstranjivanja sadržaja iz šupljina i otčepljenja rožnatog sloja epiderma, nanosi se fermentativni mlječni piling, koji se prilikom sušenja uklanja metodom valjanja (savijanja), a sa njime se uklanjaju ostaci smola i umrtvljenih ćelija. Ovom etapom se završava čišćenje šupljine i smiruje se hiperimija.

piling Holy LandPoslije ove etape, kada je koža očišćena i pripremljena za duboko ubrizgavanje hranljivih materija, moguće je nastaviti dalju njegu i hranjenje prema vrsti problema. Tu je moguće koristiti protivupalne maske i antistarosne programe. Za liječenje akni i problematične kože  najefikasniji su preparati na bazi ABR-kompleksa. To su alfa beta voćne kisjeline i retinol, ušna mast, salicilna kisjelina, kamfor, koje isušuju zapaljive elemente, uklanjaju otok i nadražaje i  služe kao preventiva od ponovljene upale.

U programima protiv starenja koriste se serumi, emulzije i maske na bazi fitoestrogena, kolagena i elastina, minerala i  crne ikre, koje smanjuju dubinu bora, daju koži vlagu i intenzivno je podmlađuju.

Čišćenje kože, bez povređivanja ima minimalna ograničenja u primjeni. Može da se koristi u svakom starosnom dobu i u bilo koje doba godine. Duboko i kompleksno  djelovanje  preparata, dugi  zagrijavajući efekat bez prekomjernog opterećenja na krvne sudove, neophodna antiseptika i regenerišući kompleks putem vlaženja za uspostavljanje zaštitnog plašta kože, obezbjeđuje predivan estetski  rezultat. Odmah nakon tretmana vi možete da idete na poslovni susret, na zabavu, na sastanak. Radimo sa izrailskom kozmetikom Holy Land, koja postoje na tržištu više od 30 godina, veoma je poznata u svijetu i podpunosti odgovara za crnogorsku klimu.

Doktor kozmetolog, kandidat medicinskih nauka Šuraeva Natalia