fbpx
BB Glow

BB GLOW. Ovo je minimalno invazivna terapija koja se koristi za intenzivno liječenje i izbjeljivanje kože. Preporučuje se kod akni, fleka, pjega i neujednačene boje kože. Osim maskiranja nesavršenstava, ovaj postupak daje vašem licu sjaj i ujednačenu boju, sužava pore, smanjuje sitne bore i hidrira kožu. Za postizanje ovog rezultata u gornji sloj epidermisa ubrizgava se koktel sa hijaluronskom kiselinom, vitaminima i bojom sa posvjetljavajućim i tonirajućim dejstvom.

Kako se odvija postupak BB Glow

Pošto je ovo minimalno invazivna procedura, sav posao se odvija samo na epidermalnom nivou, u najgornjim slojevima kože. Za ubrizgavanje seruma kozmetolog koristi poseban aparat – derma pen koji koristi kertridže sa kompleksnim dejstvom (BB efekat + antiage) i najtanjim nanoiglicama koje ni na koji način ne povređuju kožu. Govoreći prostijim jezikom, one „utrljavaju“ preparat u gornji sloj epidermisa.

Da li to boli?

Procedura je apsolutno bezbolna. Stvara se samo osjećaj vibrirajuće masaže na licu.

Da li je istina da rezultat BB Glow Treatment-a traje cijelu godinu?

Upravo tako. Ali nemojte smatrati da je jednokratni postupak dovoljan da uživate u svojoj ljepoti cijelu godinu. Vidljivi rezultat se pojavljuje tek nakon drugog puta kada se uključuje takozvani kumulativni efekat. Za siguran rezultat potrebno je da se odrade 3-4 procedure u određenom vremenskom razmaku. A potom i terapija održavanja na svaka tri mjeseca. Onda će efekat trajati cijelu godinu.

Doktor-kozmetolog/Kandidat medicinskih nauka Natalia Šurajeva