Složene tehnike farbanja kose, popularne frizerske usluge u Crnoj Gori

Složene tehnike farbanja kose, popularne frizerske usluge u Crnoj Gori

Kao što znamo, mnoge žene vole da se izdvajaju u okolini ljudi, i jedan od načina je promjena boje kose u neku neobičajnu nijansu i stilizovanje frizure poput zavijanja, svečane fruzure ili idealno ravne kose. Muškarci se nimalo ne razlikuju od žena u tom planu i prate trendove modernih frizura. A u tome im pomažu naši muški i ženski frizeri koloristi sa velikim iskustvom i ljubavju prema svom radu.

Tehnike farbanja kose

Kad vidimo kosu sa nekoliko nijansi boja koje se harmonično slažu međusobno ili prelivaju stvarajući efekat gradienta i sl., sigurni smo da je u frizerskom salonu odrađena složena tehnika farbanja sa više postupaka, a te tehnike možemo da razlikujemo:

Šatuš (Shatush)

Šatuš (Shatush)

Šatuš (Shatush) je tehnika farbanja kose slobodnom rukom, bez folije i bez kape. Ovo je u stvari savremenija verzija čuvenih kalifornijskih pramenova, kojom se postiže da kosa izgleda prirodno posvijetljena od sunca. Ono što čini ovu tehniku posebnom je to što ju je moguće prilagoditi svakoj kosi pažljivim izborom nijansi. Može se izvesti i na svetlijoj i na tamnijoj kosi i savršen je način da osvježite svoju frizuru bez obzira da li ste plavuše ili brineta. Jedino što je važno za ovu tehniku je da kosa ne bude suviše kratka. Na ovaj način postiže se izgled prirodno posvijetljene kose, a korjen ostaje u vašoj prirodnoj boji. To znači da će se ovaj nježan prelaz zadržati i kada vam kosa bude porasla.

Balajaž (Balayage)

Balajaž (Balayage)

Balajaž (Balayage) je zapravo francuska reč koja znači ‘metenje’, kao umetenje osvjetljivača u kosu kako bi se stvorili istaknuti pramenovi. Balajaž je tehnika slobodnog farbanja pramenova na kosi, stvarajući meki i prirodni prelaz svijetlosti prema krajevima. Rezultat je izgled ljetnjih dana provedenih na plaži, ili sviježa, nenamjerno savršena isticanja na kosi djeteta. Ova tehnika prirodnog isticanja nije samo za plavuše, već se zapravo koristi na svim nijansama kose kako bi se dodala meka, osunčana dimenzija. Zbog prilagođenog položaja koji izgleda prirodno, balajaž takođe omogućava mekši rast.

Kalifornijski Pramenovi (Californian Highlights)

Kalifornijski Pramenovi (Californian Highlights)

Sedamdesetih godina frizeri iz južne Kalifornije otkrili su kako da ponovo kreiraju ovaj sunčani stil. Počeli su tako što su utrljali deblji sloj boje u vrhove i smanjivali količinu malo po malo dok su napredovali do korena, stvarajući postepeni izblijedeli efekat od tamnijih prirodnih nijansi kod korjena do svijetlijih tonova na vrhovima. Ova frizerska tehnika, uprkos onome što neki misle, podjednako je pogodna za brinete kao i za plavuše.

Ombre

Ombre

Ombre je dramatičan, gradijentni efekat boje gde je kosa podijeljena na dva djela kontrastne boje i postepeno mješana od jedne nijanse do druge. Takođe sa francuskim poreklom, reč ‘ombre’ znači „senčiti“. Tipično, tamnija nijansa je odozgo na korenu, a svetlija na dnu, ali neki preferiraju suprotan efekat (ovo se zove obrnuti ombre!). Ova gradacija boje prvenstveno utiče na vrhove kose, pri čemu je prelaz od korijena do svijetlih krajeva prilično kratak.

Air Touch

Air Touch

Air Touch tehnika je jedinstvena po tome što koristi vazduh, naspram tradicionalnog zadirkivanja i češljanja, da bi se postigla besprekorna mješavina boja. Vaš stilista će vam podjeliti kosu na djelove. Zatim se na pramenove duva fenom kako bi se izbacile bebi dlačice(kratke dlačice), omogućavajući da se istaknu samo duži pramenovi. Tanji ili lomljivi djelovi kose ostaju izvan folije. Djelove kose se ofarbaju na više dijagonalni način, umesto na uobičajene linearne pramenove koji su bili popularni poslednjih nekoliko godina.

Zbog ove fine tehnike mješanja, AirTouch je nevjerovatna opcija za one koji žele da unesu malo boje u svoje prirodne pramenove, ali su zabrinuti zbog štete koju druge tehnike isticanja mogu da izazovu.

Konačni rezultat je savršeno pomješana boja koja deluje prirodno i besprekorno – u kombinaciji sa sjajnim i mekim dimenzijama koje će sa lakoćom izrasti.

Klasični pramenovi (Classic Highlights)

Klasični pramenovi (Classic Highlights)

Klasični pramenovi (Classic Highlights) su dobri za nekoga ko ne želi da ima jednu boju, već želi da ima pokrete nijansi u kosi. Istaknuti delovi su mali djelovi kose koji su svetliji od osnovne boje (što može biti vaša prirodna boja kose). Češće nego ne, boja vaših istaknutih delova će biti svetlija nijansa vaše osnovne boje. Dakle, neko sa tamno smeđom kosom mogao bi da dobije svetlo smeđe pramenove, zlatno plavi pramenovi bi dopunili duboku medenu plavu kosu, i tako dalje…

Blondiranje (Blonde)

Blondiranje (Blonde)

Blondiranje (Blonde), ako želite da vaša tamna kosa bude svijetla, onda je vreme da razmislite o plavoj boji. Kao što naziv govori, farbanje u plavušu je proces farbanja kose u bilo koju nijansu plave.

Međutim, nije tako jednostavno kao izvaditi kutiju boje i otići u kupatilo. Bilo da je u pitanju nijansa med, platina ili jagoda, plavuša može biti složen proces ako prelazite iz tamnog u svijetlo. Osvjetljenje kose predstavlja mnogo izazova.

Ako to ne uradite kako treba, plavuša može da vam ostavi narandžastu, ljubičastu ili pepeljastu kosu koja je sve samo ne laskava.

Zato je toliko važno da slijedite odgovarajućim koracima. Ipak, postati plavuša može biti zabavno iskustvo i dati vam upečatljivo novi izgled!

Frizerski studio Sofiamed u Baru i Podgorici

Odabrati tehniku farbanja i boju, kako bi se najljepše slagalo uz vaš oblik lica, i obezbjediti sjajnu i zdravu kosu sa profesionalnim Olaplex šamponom i kondicionerom nakon tretmana, sa zadovoljstvom je spreman naš tim frizera kolorista u frizerski studio Sofiamed u Baru i Podgorici. Nakon farbanja kose, dajemo vam preporuku za kućnu njegu radi dužeg trajanja efekta.

Pozovite