Za postizanje brzog, dugoročnog i bezopasnog! rezultata u rješavanju problema sa celulitom neophodno je uzimati u obzir i ispunjavati nekoliko važnih momenata. Iz moje prakse efikasno je kombinovanje aparata, manualnih terapija i mezoterapija – ubrizgavanje sa iglicama substanci za lipolizu i obavezno poštovanje pravila ishrane i fizicke aktivnosti. Za svaku pacijentkinju zasebno terapije se biraju individualno u zavisnosti od prvobitnog stanja figure i sa uzimanjem u obzir postojećih bolesti. Na primjer, za ženske osobe sa bolestima organa koji se nalaze u karličnom dijelu terapije je moguće vršiti samo lokalno, u dijelu bedara, a termalno tretiranje je kontraindikativno.

Od metoda tretiranja aparatima solidno se pokazala ultrazvučna kavitacija. Suština tretmana je da se na mjestima kontakta talasa sa tkivom našeg organizma formiraju male praznine (cavum – od latinskog – šupljina), razbijaju se fibriozne naslage masti i celulita, poboljšava se dotok kiseonika. Formirane usled toga materije  metabolizma izbacuju se uz pomoc masaže limfodrenaže koja se primjenjuje odmah poslije tretmana.

Poslije serije seansi primjenjuje se RF-frekvencija ili lifting – pakovanje za tijelo da bi se „podigla i zategla“ opuštena koža koja se pojavila uslijed nestanka suvišnih masnoća.  Sve moguće vakumske masaže daju solidan, brz i vidljiv rezultat, ali one imaju traumatsko djelovanje na tijelo, izazivaju modrice i pucanje kapilara. Pacijentkinje koje se otarase celulita na ovaj način, zatim često moraju da rješavaju drugi problem – problem kuperoza (mrežica od kapilara na koži).

Manualna masaža pomaže istovremeno i da se „razbiju“  ustajale u slojevima ćelije i da se izbace toksini. Solidni rezultati su primjećeni i prilikom korišćenja tog metoda, ako tretmane vrši iskusan i dobar stručnjak i taj tretman praktično da nema kontraindikacije. Ali biće potrebno od 10 do 20 masaža za postizanje rezultata  „glatke kože“. Za ubrzavanje uklanjanja celuluta veoma je efikasna mezoterapija.

To  je direktno ubrizgavanje u masno tkivo uz pomoć iglica suptanci lipolitika i limfotonika. Za razliku od mezoterapije aparatima, gdje prodire samo 20% supstance, ovdje tkivo dobija 100% supstance, prema tome odmah je primjetan i brzi efekat.  Ne smije se zaboraviti i metod operativne intervencije   – liposakcije koji se veoma reklamira od strane klinika plastične hirurgije.

Ovaj metod daje mogućnost rješavanja problema u potpunosti, ali se ne smije zaboraviti da je operacija ipak operacija i ja bih preporucila da se koristi samo kao krajnja varijanta. Na osnovu svega iznesenog može se zaključiti da se od celulita može izbaviti brzo i bezbjedno, ali za postizanje najboljeg rezultata je bolje obratiti se kvalifikovanim stručnjacima koji će se na kraju tretmana radovati zajedno sa vama gledajući vase lijepo tijelo.

Doktor kozmetolog, fizioterapeut Nataša Šuraeva.

Salon ljepote „SofiaMed“ u Baru je garancija visokog kvaliteta usluga. Anti-Cellulite Massage u Crnoj Gori od strane profesionalaca. Zaustavite vrijeme zajedno s nama!

Ovu uslugu možete zakazati putem telefona +382 69 145551 ili preko naše Facebook stranice.


Инъекционная косметология
Перманентный татуаж
Косметология
Массаж
Маникюр и педикюр
Парикмахер

NAŠLI STE ONO ŠTO STE TRAŽILI!

U salonu ljepote SofiaMed u Baru, Crna Gora rade specijalisti visokog nivoa.
Direktor salona je doktor-kozmetolog-fizioterapeut, kandidat medicinskih nauka.